Svet-Stranek.cz
Nevíte-li jistě, co a jak ve volejbale, nebojte se zeptat.

Dotazy ohledně pravidel:Nevíte-li jistě, co a jak ve volejbale, nebojte se zeptat.

Dotazy ohledně pravidel

Slyšeli jste na jednu věc několik různých výkladů pravidel?
Zeptejte se..
jméno / nick
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161
otevřít smajllíky
15. října 2019 v 11:54
Vítek Karel
Zdravím , shodneme se konečně na tom,že hráči (zlozvyk zejména u hráček) podávajícího družstva (na palubovce) nesmějí tleskat!!!Vždyť je to v rozporu s pravidlem (např. o pohybu hráče před uvedením míče do hry) ,protože pohybující se zdánlivě je ruce rozkymácejí celý trup a příjem (přijímající strana) pak nenalezne viditelné pole pro pozorování letu míče.
Pokud to budou všichni rozhodčí potlačovat (nejlépe jednou upozorněním) a sjednotí se i toto pravidlo v naší soutěži,pak OK.
Vítek
29. listopadu 2012 v 14:44
Mates
Ahoj,
na letošní olympiádě jsem viděl poněkud zvláštní situaci
http://www.youtube.com/watch?v=7L8Rh21vO 5Y&feature=relmfu
Rád bych se zeptal, jestli rozhodčí rozhodli správně tím, že přisoudili míč tmavému družstvu (Velká Británie). Já měl za to, že hráč nemůže dokončit úder nad úrovní pásky pokud míč přiletá od libera, který ho zahrál obouruč vrchem (ať už je to příhra nebo náhra) v přední zóně.
Díky za odpověď,
Matěj
11. dubna 2012 v 22:09
SpaceJam
stajx
Dobrý den,
mám menší dotaz. V jakém případě může jedna osoba zahrát míč odrazem o síť? Děkuji, Adam Řehák
=====
Tato otázka neni položená jasně. Jde o to, kdy může člověk hrát "prase" o síť k soupeřovi? (VŽDY včetně podání). V případě, kdy lidi z mého družstva trefí míč do sítě, mohu se také pokusit tento míč zachránit odehráním z pod sítě.. stihnu-li to
11. dubna 2012 v 22:00
SpaceJam
Frito
Dobrý den,
mám dotaz ohledně pravidel tedy konkrétně pravidla 15.3 jde o blokování v prostoru soupeře. Chápu to správně že při nahrávce tedy první či druhý dotek blokovat nesmím v prostoru soupeře, ale při třetím dotyku kdy míč půjde přes síť již blokovat v prostoru soupeře můžu? Díky za odpověď
=====
Ano, je to tak. Do nahrávky se sahat nesmí, zasáhnout míč v protivníkovo poli se nesmí dřív než se ho dotkne smečař (třetí úder), poté se již smí blokovat.
návštěvníků stránky
celkem16 296
tento týden29
dnes12